Doar camila rezista la soare”


Bannere colaboratori

Tipuri de deschideri

In aceasta sectiune vor fi descrise principalele tipuri de deschidere oferite de toate modelele de tamplarie indiferent de natura profilului folosit. Ca o sugestie, incercati sa evitati deschiderile oscilobatante in cazul tamplariei de aluminiu, deoarece sunt foarte scumpe si nu va zgarciti la ele in cazul tamplariei PVC deoarece diferenta de pret intre deschiderea batanta si cea oscilobatanta este foarte mica.

Ochiurile de geam fixe sunt cele care va vor ajuta sa obtineti un pret mic pentru intreaga tamplarie, contin doar rama si geam, fara feronerie si sunt reprezentate in felul urmator :

Cea mai cunoscuta deschidere este cea in plan orizontal care este reprezentata astfel:

Deschiderea in plan vertical este cunoascuta sub numele de oscilanta sau foarfeca si poate avea balamalele in partea inferioara sau superioara in functie de necesitatile specifice.

O varianta care castiga din ce in ce mai mult ca popularitate este deschiderea oscilobatanta numita si dubla deschidere, fiind o varianta ce combina atat deschiderea batanta cat si cea oscilanta intr-un singur ochi de fereastra. In functia de solicitarile de aerisire, un ochi cu dubla deschidere poate fi deschis normal sau in foarfeca. Si in mod grafic reprezentarea este o combinatie a celor doua tipuri de deschidere.