Doar camila rezista la soare”


Bannere colaboratori

Tipuri de profile

Denumirea de "termopan" include o gama larga de tipuri de profile ce pot fi folosite in realizarea tamplariei, le vom expune pe scurt aici, cu evidentierea diferentelor dintre ele, fiecare urmand a fi detaliat in paginile urmatoare. Asadar putem avea profile din lemn, din lemn stratificat, din PVC, din aluminiu cu si fara baterie termica.

Din punct de vedere al izolarii termice, cel mai bun coeficient de izolare il au profilele de PVC, datorita faptului ca imbinarile la colturi sunt realizate prin sudare si nu prin strangere si mai ales datorita inertiei termice specifice maselor plastice.

Din punct de vedere al costurilor, cele mai ieftine sunt lemnul simplu si aluminiul fara bariera termica, insa slaba rezistenta in timp a primului si coeficientul mic de izolare al celui de-al doilea le fac solutii nerecomandabile. Dintre celelalte cel mai accesibil este PVC-ul alb, dealtfel si cel mai utilizat in cazul locuintelor familiare de tipul apartamentelor de bloc.

Din punct de vedere al variatiei coloristice, esteticii si posibilitatilor arhitecturale, precum si in raportul calitate pret, profilele PVC conduc detasat, rezistenta deosebita la variatiile de temperatura si posibilitatea obtinerii celor mai ample deschideri si celor mai diverse forme atipice (trapez, triunghi, arc de cerc, cerc).

Din punct de vedere al rezistentei in timp, profilele de lemn stratificat au o durata medie de exploatare de 10 ani, cele de PVC de 30 de ani, iar cele de aluminiu de cel putin 50 de ani.

In functie de cerintele specifice la care trebuie sa se alinieze tamplaria dumneavoastra precum si de bugetul disponibil sunteti in masura acum sa alegeti sistemul care va avantajeaza cel mai bine.